måndag 26 mars 2012

Ted talk, en källa till inspiration

Påsken närmar sig och förra veckan var det några av oss som fick möjligheten att åka till Uppsala på Framtidens läromedel. Under två heldagar var det fullt fokus på IKT i skolan.  Värt att tipsa om är Ystad's Att skriva sig till läsning 2.0, samt Årstaskolans satsning kring bloggar.

TED talk


TED talk har blivit ett begrepp! Här hittar du många olika personer från hela världen som föreläser inom sitt kärnområde. En av mina favoriter, Sir Ken Robinson , berättar på ett inspirerande sätt om sitt syn på kreativitet och dagens skola. Sir Ken Robinson

Här hittar du en sida med 25 utvalda inspirerande föreläsningar som på olika sätt handlar om skolan.

TED talk har också startat en egen YouTube kanal, TEDed, där man kommer att publicera föreläsningar som är tänkt för alla elever. Undertiteln på kanalen är ”Lessons worth sharing”.  Här finns det ett tjugotal filmer, men de ökar snabbt. Ett tips är att man kan få filmerna textade. En föreläsning är till exempel Adam Savage (känd från Discovery: Mythbusters) om hur enkla idéer har lett till olika vetenskaplige upptäckter.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=F8UFGu2M2gM?rel=0]

Veckans tips:


Önskar man att göra snygga tidsaxlar på nätet (eller att eleverna skapar sina egna), kan man använda Dipity. Här måste man göra ett konto för att komma igång. Tjänsten är gratis och enkel att använda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar