fredag 23 november 2012

Rapport om vad som händer i skolan

Under hösten har det varit full aktivitet i Ängelholms skolor kring "En dator per elev". Innan höstlovet hade eleverna i årskurs 7-9, Söndrebalgs skola sin redovisning av hur man tänker sig en framtida idrottshall för skolan och ny simhall i Ängelholm. För att lära mera om hur man arbetar när man skall konstruera en idrottshall, besökte eleverna bland annat ett arkitektkontor i Ängelholm. Efter det började eleverna att konstruera sin idrottshall i programmet Sketchup. För att dokumentera sitt arbete använda de en blogg som du kan del av här.  När projektet närmade sitt slut, blev byggnadsnämndens ordförande Calle Gudmundsson inviterad. Hela redovisningen blev filmad och du kan ta del av den här.

Önskar du läsa mera om hur du kan använda Sketchup i undervisningen kan du göra det här

Under veckorna eleverna jobbade med projektet, vad det flera områden än idrottshallen de arbetade med. Flera av grupperna använda bloggar för att redovisa sina tanker och idéer. Här kan du ta del av bloggarna:


Som vi tidigare har skrivit om så är många av eleverna i årskurs 1 i full gång med läs- och skrivinlärning med hjälp av datorerna. För några veckor sen var pedagogerna samlade till ett avstämningsmöte. Det var tydligt att eleverna är mycket motiverade i sin skrivning! Intresset för språket, hur man stavar och hur man uttrycker sig är stort!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar