onsdag 27 juni 2012

Lust till lärande - En dator per elev i Ängelholm

Här ser ni filmen om satsningen "En dator per elev i Ängelholm"!





3 kommentarer:

  1. Bra att Ängelholm har tagit ett beslut, nu återstår det bara ifall datorerna blir arbetsredskap eller bara dyra skrivmaskiner.
    1. Kommer skolorna att använda läromedel som också har en digital versioner och som är inlästa och med anteckningsfunktioner?
    2. Hur kommer lärarna att använda sig av datorn i undervisningen. Ofta är det väl läraren som är bromsklossen när det gäller IKT i skolan, eller?
    3. PIM var det som behövdes för 15 år sedan, nu är det helt annan IKT utbildning/fortbildning som behövs. Har lärarana detta?

    SvaraRadera
  2. Efter ett samarbete mellan Studentlitteratur vs Ängelholms stad via Per Penngård har nu Studentlitteratur tagit ett steg vidare i den digitala satsningen på läromedel från åk 1 tom gy
    http://www.studentlitteratur.se/demo

    SvaraRadera
  3. Stig Hasselgård29 juni 2012 kl. 17:29

    Det är absolut viktigt att datorn inte bara blir en skrivmaskin, utan att den blir ett naturligt arbetsredskap i elevernas utbildning. Skolorna kommer att lägga större vikt på att välja läromedel som har digitalt stöd och alla datorer utrustas med talsyntes så eleverna kan få texter upplästa.
    Förutom att samtliga pedagoger går igenom PIM och där målsättningen är att 80% ska nå nivå 3 så kommer de också att få kompetensutveckling via olika föreläsningar. En nyckel i satsningen är Resurs för IKT där det kommer att anordnas kurser, workshops och olika typer av möten. En del av denna satsning är ASL (Att skriva sig till läsning) där Villanskolan redan är igång med metoden. Under hösten kommer fler skolar att starta med denna metod.
    "En dator per elev i Ängelholm" är inte ett teknikprojekt utan ett pedagogiskt utvecklingsprojekt.

    SvaraRadera